Thursday 8 October 2020

Piata Imobiliara in Toronto si Imprejurimi Octombrie 2020

 

TORONTO, ONTARIO, 6 octombrie 2020 – Președintele TREB din Toronto, Lisa Patel, a anunțat că vânzările raportate prin sistemul MLS® al TRREB de către agenții Greater Toronto Area REALTORS® s-au ridicat la 11.083 - un nou record pentru luna septembrie. Acest rezultat a crescut cu 42,3% față de septembrie 2019. După un al treilea trimestru record, vânzările în primele nouă luni ale anului 2020 au crescut cu aproximativ 1% față de aceeași perioadă din 2019.

Conform datelor MLS, prețurile medii ale caselor pentru septembrie 2020 în zona (416) Toronto adica centrul orasului, a fost de 1.022.051 dolari și au fost înregistrate 3.555 de vânzări, comparativ cu prețul mediu din septembrie 2019 de 913.018 dolari, când au fost înregistrate 2.987 de vânzări, în zona (905) Toronto adica imprejurimile orasului, media Prețul pentru septembrie 2020 este de 931.834 dolari, iar MLS a înregistrat 7.528 de vânzări, în timp ce în 2019 prețul mediu al proprietăților a fost de 798.526, iar in acea perioada s-au înregistrat 4.804 de vânzări.

„Îmbunătățirea condițiilor economice și a costurilor de împrumut extrem de scăzute au susținut vânzări la nivel record în septembrie, întrucât am continuat să contabilizăm cantitatea substanțială a cererii acumulate care a rezultat din recesiunea avuta in timpul primăverii. Îmbunătățirile ulterioare ale economiei, inclusiv creșterea locurilor de muncă, ar putea sprijini vânzările puternice de case în viitor. Cu toate acestea, va fi important să se monitorizeze traiectoria cazurilor COVID-19, răspunsul politicilor guvernamentale aferente și impactul asupra locurilor de muncă și a încrederii consumatorilor ”, a spus doamna Patel.

Creșterea vânzărilor de la an la an în septembrie a continuat să fie determinată de segmente de piață orientate spre case,  ca de exemplu case decomandate și semi-detașate. Ratele anuale de creștere a vinzarilor au fost, de asemenea, mai mari pentru vânzările raportate în regiunile GTA din jurul orașului Toronto ceea ce dovedeste o mutare a populatiei din centrul orasului spre periferii.

Indicele de referință compozit( MLS® Home Price Index ) adica pretul mediu al caselor din septembrie 2020 a crescut cu 11,6% față de aceiasi luna din anul precedent. Prețul mediu de vânzare pentru toate tipurile de case combinate în septembrie a fost de 960.772 dolari. Creșterea prețurilor a fost determinată de segmentele de piață  a caselor detasate si semidetasate. Segmentul de apartamente avind o oferta mai mare pe piata adica un numar mare de apartamente construite a cunoscut un ritm relativ mai lent de creștere a prețurilor.

Date economice pentru august 2020

Rata șomajului din Toronto (SA) 13,9%

Inflația (creștere IP / an / an) 0,1%

Creșterea ocupării forței de muncă în Toronto - 8,1%

Creșterea PIB-ului real (Produsul Industrial Brut) -38,7

Rata peste noapte a Bancii Canadei septembrie 2020  -0.25%

Rata ipotecii septembrie 2020

1 an 3,09%

3 ani3,59%

5 ani4,79%

Care poate fi alte cauze acestor cresteri de pret a proprietatilor?

Persoanele care au stat pentru perioade lungi de timp in spatii restrinse folosind apartamentul ca birou si dormitor doresc mai mult spatiu de locuit si se muta la distante mari de centrul orasului pentru a avea maim ult spatiu.

O parte din servicii se muta pe internet si transportul la si de la birou se elimina partial.

O parte din banii din stock market e posibil sa fie redirectionati in domeniul imobiliar pentru a poseda ceva tangibil Real Estate este real ca de exemplu proprietati care pot fi inchiriate si creaza venituri aditionale din chirii sau din cresterea valorii proprietatii in viitor.

Dobinzile mici de imprumut faciliteaza cumpararea de proprietati cu toate ca exista instabilitatea unui serrvici in viitor.

Miscarea populatiei se face inspre zone in care proprietatile sint mai ieftine si cu spatiu mai mare de locuit.

Taxele e posibil sa aiba o influenta in viitor in sensul ca localitatile care au taxe de proprietate mai mici vor atrage mai multi oameni in comparative cu cele care taxeaza maim ult proprietatile.

Liliana Usvat – Agent Imobiliar

Homelife Eagle Realty Inc Brokerage.

www.lilianausvat.com

Tel 416-708-7454

E-mail lilianausvat@yahoo.com

 

No comments:

Post a Comment